" />

Categorieën

Bruce
0 Reviews | Review toevoegen

Bruce eetkamerstoel met of zonder armleuning! Verkrijgbaar in 3 kleuren. Bestel ze online of kom langs in onze showroom! Eetkamerstoel Bruce is snel leverbaar.

Verzendkosten

€ 0,00 

Standaard levertijd

+/- 2 tot 4 weken

€ 159,00 *
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

BRUCE EETKAMERSTOEL

 

Wat is hij leuk, deze eetkamerstoel Bruce van Happy@Home. Een beetje retro, maar dan wel anno nu.

De Bruce eetkamerstoel is bekleed met de stof Lana en is leverbaar in de kleuren antraciet, okergeel en lichtgrijs. De biezen, die zorgen voor de finishing touch zijn van Tatra lederlook en het zwarte frame zorgt, net als de bies van Tatra lederlook, voor een mooi contrast waardoor het plaatje helemaal compleet wordt.

Bruce eetkamerstoel wordt standaard zónder armleuningen geleverd. Wil je graag armleuningen, dan kunnen deze als optie worden bijbesteld.

We hebben ook fauteuil Bruce en een voetenbankje met een zelfde design. Leuk als je graag al je meubelen op elkaar afstemt. Klik Hier.

Tip: combineer verschillende uitvoeringen van Bruce rondom de eettafel voor een kleurrijk geheel.

Deze stoelen worden ongemonteerd geleverd in doos!

Afmetingen: 
Breedte: 54 cm
Hoogte: 87 cm
Hoogte zitting: 51 cm
Hoogte armleuning: 67 cm
Diepte: 63 cm

Materiaal:
stof in combinatie met zwart lederlook bies.
Stof Lana / Lederlook Tatra
Lana: 100% polyester
Tatra: 100% polyurethaan
pootjes zwart metaal

Leverbaar in de kleuren:
Stof Lana kleur antraciet / bies in lederlook Tatra kleur zwart
Stof Lana kleur oker geel / bies in lederlook Tatra kleur zwart
Stof Lana kleur lichtgrijs (ice grey) / bies in lederlook Tatra kleur zwart

Digitale en/of geprinte weergave van de kleuren kan afwijken van de daadwerkelijke kleur

Levertijd
Bruce eetkamerstoelen zijn vrij snel leverbaar. Er is voorraad in ons centrale magazijn in Nederland aanwezig danwel op korte termijn beschikbaar; let op: transporttijden kunnen variëren in verband met onze route planning.

Aanbevolen onderhoudsproduct: 
Textile Protection Set 

Scherpste prijs!
Heeft u interesse in de Bruce eetkamerstoel? Dan nodigen we u uit om in alle rust dit comfort in onze showroom te ervaren en uiteraard te profiteren van onze scherpste aanbiedingen die wij te bieden hebben voor de Bruce eetkamerstoel. U kunt ook bellen met onze verkoopteam op nummer 0345 - 54 98 10 voor de scherpste aanbiedingen! Dit geld niet voor artikelen die al reeds afgeprijsd zijn!

Voorkom teleurstelling
De collectie vernieuwt zichzelf voortdurend. Daardoor zijn er permanent diverse objecten die plaats moeten maken voor hun opvolgers. En dat biedt u uitgelezen kansen om uw interieur voordelig te verrijken met een bijzonder meubelstuk. Het kan zijn dat een afgebeeld artikel inmiddels is verkocht. Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan om vooraf even de afdeling verkoop te bellen (0345 - 54 98 10) als u naar ons toe wilt komen om de opruiming te bekijken. Reservering van opruimingsartikelen is niet mogelijk. Opruimingsartikelen worden geleverd zoals ze in de showroom zijn gepresenteerd.

Bezorgen
Kubus Wonen heeft een eigen bezorgdienst, hierdoor kunnen wij u bestelling met alle zorg en nauwkeurigheid bij u thuis bezorgen.

Afhalen
Als u eerst het meubel zelf wilt komen bekijken is dit geen probleem. Indien akkoord kan deze meteen worden meegenomen. (geldt niet voor nabestellingen)

Bruce eetkamerstoel
altijd de scherpste prijs bij
Kubus wonen in Culemborg

Culemborg Meubelstad van Nederland!
Bijna iedereen kent hem: de Culemborgse stoel. Een degelijke houten stoel met biezen zitting die niet kapot te krijgen was en die van 1830 tot 1915 het gezicht bepaalde van vele Nederlandse keukens en eetkamers. Een van de vele stoelen die de afgelopen eeuwen in Culemborg in groten getale is vervaardigd want Culemborg is al eeuwenlang een heus meubelstadje. Nog steeds rollen er dagelijks kantoor- en andere meubels uit de werkplaatsen van een van de dertien fabrieken die er van de ruim 60 nog over zijn.

In Culemborg worden al eeuwenlang meubels gemaakt. Het zijn de houtbewerkers die zich aan het einde van de Middeleeuwen als eerste verenigen in Gildeverband. Ambachtslieden besluiten zich in de Middeleeuwen te verenigen om een zekere kwaliteit te garanderen. Men mocht pas lid worden van het gilde als men als leerling een zogenaamd meesterstuk vervaardigde. Een staaltje kunstwerk waarmee de specifieke vaardigheden werden bewezen. Slecht werkende, niet bij het gilde aangesloten concurrenten, werden hierdoor min of meer buiten spel gezet.

De prijzen van de producten werden hierdoor gunstig beïnvloed en bezorgen deze ambachtslieden een zekere status en een constante stroom van opdrachten. De meubels werden destijds allemaal handmatig in opdracht vervaardigd, van massa- productie was geen sprake.

Het is wellicht de hoge kwaliteit en de aanwezigheid van de grondstoffen zoals hout, biezen en een haven geweest die Culemborg uiteindelijk tot belangrijke meubelstad maakten. Ook de Belgische Opstand in 1830 die voor lange tijd de Belgische concurrentie uitschakelde zal hierbij een rol hebben gespeeld.

In de 19e eeuw telde Culemborg tientallen meubelfabrieken. Zij boden de vele werknemers, die eerst werkten in de zijdelint-en geweerfabrieken, een aanstelling al verdiende men niet veel en genoten zij een laag aanzien. Zij bevolkten de buurten met de kleinste arbeidershuizen. De status van de ambachtslieden van de Middeleeuwen was geheel vervlogen. Meubels werden nu ook in serie gemaakt als massaproduct. Een ieder: de zager, de snijder, opmakers, verver en matter, leverde slechts een kleine bijdrage aan het grote geheel. Soms werd ook de woonkamer van de arbeider gebruikt voor het vervaardigen van stoelen waarbij dan alle gezinsleden hun steentje dienden bij te dragen. Van een meesterstuk was niet langer sprake.

Pas aan het einde van de negentiende eeuw deden de machines hun intrede die de productie verder opvoerde om aan de groeiende vraag te voldoen.

In voorgaande eeuwen waren de meeste meubelen vooral doelmatig, schoonheid speelde geen rol. Het waren alleen de rijken en de adel die zich een fraai en comfortabel zitmeubel konden veroorloven. De meesterstukken van de gilden verdwenen vaak naar juist deze opdrachtgevers en verzamelaars. De historische musea en stijlkamers bieden ons een blik in hun zitgeschiedenis. De armoedige stoel van de gemiddelde arbeider is niet bewaard gebleven, het materiaal doorstond de tand des tijd niet en het ontwerp maakte het niet de moeite er langdurig zuinig op te zijn.

Pas aan het einde van de negentiende eeuw komt de fraaie stoel binnen het bereik van de brede bevolking. Van mode is nog niet echt sprake al zijn er in de loop van de decennia wel verschillende stijlen waar te nemen van zwaar en degelijk eiken tot ultramodern staal met leer en skai. Evoluties op technisch vlak, de vervormbaarheid van kunststof en de ontwikkeling van nieuwe schuimstoffen, misten hun uitwerking niet in de meubelindustrie. In de jaren '60 hadden ontwerpers vrij spel en zagen we stoelen in alle mogelijke vormen en kleuren. In de jaren '80 leidde het streven naar individualisme en pluraliteit tot een nog nooit eerder geziene verscheidenheid van stijlen. Het laatste decennium van de 20e eeuw werd weer getypeerd door eenvoud in vorm en materiaal. De fantasie bleef een belangrijk criterium.

Pas sinds de komst van de reclame op TV en in de gedrukte media is er sprake van echte snel veranderende modebeelden in de huiskamers. De komst van de zogeheten lifestyle en woonprogramma's op TV maakte het inrichten van huis- en slaapkamers tot dagelijks onderwerp van gesprek. Meubels zijn het functionele niveau ontstegen en zijn verheven tot design of kunst. Tegenwoordig treffen we dan ook regelmatig zitmeubels in musea aan, niet om de zuiver historische waarde maar omdat het kunst is. De stoel van Rietveld, Van Gispen, Thonet en Philip Starck zijn hier mooie voorbeelden van.

 

 

Bruce eetkamerstoel
altijd de scherpste prijs bij
Kubus wonen in Culemborg

 

 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwe modellen? Vul dan uw e-mail adres in.